Ofte stilte spørsmål

Her får du svar på en del praktiske spørsmål. Om det du lurer på ikke står her, send en mail eller ring oss.

Henvisning fra lege?

Nei, du trenger ikke henvisning for å få time til fysioterapeut, verken hos oss med et helprivat tilbud eller de som har driftstilskudd. 

Lokalisasjon

Du finner oss i 2 etg. i det gamle KA-bygget i David Blids gate 16 på Mysen. Sentrum blomster – Interflora er i 1 etg. Vi har en annen inngang fra den store parkeringsplassen mot Bunnpris og Sagtomta. 

Universell utforming

 Oppmerket handicap parkering like ved inngangen. Inngangen vår har rullestol rampe og heis opp i 2 etg. Pr. d.d. har vi ikke automatisk døråpning i inngangsdøra. Utleier jobber med å anskaffe dette.  Trenger bistand for å komme inn denne, ta kontakt. Vi har handicap toalett. 

Kan ikke bestilles i online booking

Hjemmebehandling, hjelpemiddelformidling, tilrettelagte behov, behandling utenfor normal arbeidstid mm. Nevnte tjenestetilbud krever lengere tid enn standardiserte timer. Vi ber derfor om at du tar kontakt på telefon for å avtale time. 

Betaling

Vi benytter PayEx MediPay som vår hoved betalingsløsning. Da mottar du en SMS etter timen for med betalingsinformasjon. Du kan da velge å benytte VIPPS, kort via nett eller faktura. Husk å betale innen 48t for å unngå fakturagebyr. Vi tilbyr også kortterminal

Undersøkelse og behandling

 For å gjøre en grundig vurdering av funksjonen din kan du bli bedt om å ta av deg til undertøy. Du kan med fordel ha på deg en kort shorts, sports-BH og/eller dekkende undertøy. Ta gjerne med håndkle til å dekke til med eller ligge på. 

Egenandeler, frikort, helfo og refusjon

Vi er en helprivat fysioterapiklinikk uten driftsstilskudd fra kommunen. Det vil si at du ikke får noe refundert, brukt frikort eller lavere egenandel. Hos oss må man betale hele beløpet. Unntaket er behandling med avtale om dekning av helseforsikring. 

Helseforsikring med behandler avtale

Helseforsikring kan benyttes hos oss. Da dekker forsikringen din hele eller deler av behandlingen din. Mange av selskapene fakturerer vi direkte så du slipper å legge ut og søke om refusjon.
  1. Melde skade til ditt forsikringsselskap
  2. Motta saksnummer og oversikt over antall behandlinger som er dekket og evt. grad av egenandel.
  3. Book time via våre nettsider iofysiosenter.no, på tlf 40199087 eller via forsikringsselskapenes egen app/nettside hvor du kan finne oss og booke direkte.
  4. Møt opp til din time. Ta med saksnummer og behandlings dekningen du har mottatt. Ofte sender forsikringsselskapene oss dette direkte også.
 

Kontakt Oss